Vanuit een diepgaande passie voor logistiek heeft Roy een brede achtergrond in de logistieke sector, zowel nationaal als internationaal. Onlangs hebben wij Roy mogen verwelkomen als onze directeur sales en solutions. Leer meer over hem, zijn uitgebreide ervaring, doelstellingen en visie!

Roy van Putten bij Costo

Na het afronden van de studie Technische Bedrijfskunde in Enschede, ging Roy aan de slag als logistic simulation engineer. Zijn carrière begon in Veghel, bij Vanderlande. Maar liefst 22 jaar heeft hij daar gewerkt, in diverse functies, waardoor hij de organisatie heeft zien evolueren van een bescheiden speler naar een van de grootste material handling systeem leveranciers in de wereld.

 

Zijn werk bracht hem naar verschillende delen van de wereld. Zo heeft hij een tijd in Amerika gewoond, waar hij een sales engineering opzette en managede. Dit bracht de nodige uitdagingen en avonturen met zich mee: ‘Amerika is een totaal andere wereld dan Europa’, legt Roy uit. ‘Met name de uitvoerende kant van het verhaal. Waar in de EU bijvoorbeeld helemaal niet moeilijk wordt gedaan over een bepaald aspect, kan dat in Amerika juist een heel lastige kwestie zijn.’ Deze buitenlandse ervaring heeft hem met name geleerd andere culturen en gedragingen beter te begrijpen.

Nieuwe uitdaging

Na zijn vele dienstjaren bij Vanderlande was Roy toe aan een nieuwe uitdaging. Deze vond hij in eerste instantie bij Bol.com, een bekend bedrijf met enorme groeiplannen.  ‘Ik kwam terecht bij een afdeling die alle nieuwe warehouses neerzet. Daar was ik verantwoordelijk voor het ontwerp van de nieuwe warehouses en zorgde ik ervoor dat het team werd uitgebreid.’ Twee jaar was Roy hier op de werkvloer te vinden. Daarna kwam hij onlangs naar Costo.

Taken bij Costo

Zijn rol als directeur sales en solutions is tweeledig: aan de ene kant stuurt Roy het salesteam aan, en aan de andere kant zorgt hij voor de optimalisatie van systemen in de verkoopfase. ‘De werkzaamheden komen overeen met de dingen die ik bij Vanderlande heb gedaan. Juist dát trok mij erg aan bij Costo: ik mag weer veel gaan bouwen.’ Roy zegt heilig te geloven in de kracht van mensen en teams. ‘Als je op de juiste manier samenwerkt kan je een bedrijf samen naar een hoger plan tillen en meer en grotere projecten uitvoeren zonder het team net zo hard te laten groeien.

 

Doelen

Als nieuwe schakel in team Costo zal Roy zich dit jaar focussen op het ontwikkelen van structuren in het salesproces. ‘Waar ik de behoefte aan heb is het vergroten van de effectiviteit. Daarbij kan er kritisch gekeken worden naar het huidige aanbod, opgestelde leads en strategieën achter doelen. Ook hebben we momenteel een team van zeer deskundige en ervaren mensen. Maar als wij als organisatie willen groeien, zal er een bepaalde structuur moeten zijn die voor iedereen begrijp- en navolgbaar is. Iedereen kan dan gemakkelijk instromen, waardoor er snel en effectief kan worden geschakeld.’

 

Volgens Roy draait de markt om twee kernaspecten: klanten deskundig begeleiden bij het maken van keuzes en jezelf kunnen onderscheiden van concurrenten. Hij ziet ruimte voor verbetering in het oplossingsgerichte aspect, zoals ontwerp- en prijsprocessen. ‘Het belang van klantbegeleiding en het managen van de klant gedurende het overdrachtsproces is heel groot. Voor de klant is het prettig om te weten waar hij aan toe is, en niet het gevoel te hebben er alleen voor de staan. Als aanbieder heb je de verantwoordelijkheid om daar goed mee om te gaan, zodat de klant jou gaat vertrouwen en bij je terugkomt!’

 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Roy nodigt je van harte uit, de deur staat altijd open.