Advies voor jouw automatiseringsvraagstuk?

Spreek een consultant

Een betrouwbare oplossing voor intern transport

Conveyors zijn een betrouwbaar alternatief voor intern transport van grote hoeveelheden goederen over vaak langere afstanden. Ze zijn er in allerlei maten en uitvoeringen. Dozen, kratten, of pallets; voor elke inzetsituatie is er een geschikte variant.

Spiralconveyor

De voordelen van conveyors

  • Altijd een geschikte variant
  • Maximale transportcapaciteit, minimale ruimtebenutting
  • Meer bereiken met dezelfde hoeveelheid mensen
  • Snelle, betrouwbare goederenstromen
  • Ergonomisch en veilig werken

Businesscase voor uw automatiseringsvraagstuk?

Spreek een consultant

Hoe werkt een conveyor?

Conveyors zijn er in verschillende soorten en maten: van bandtransporteurs en rollenbanen, tot kettingbanen en palletbanen. Aangedreven of niet aangedreven. Voor elke inzet is er wel een geschikte oplossing.

De conveyors transporteren lasten horizontaal transport of naar andere verdiepingen, maar zijn ook geschikt voor het sorteren, accumuleren of bufferen van goederen. Kiezen voor een conveyor is vooral praktisch: de techniek heeft zich meer dan bewezen, de installatie is snel en eenvoudig en er worden geen uitzonderlijke eisen gesteld ten aanzien van de vloer. Bovendien neemt door een conveyor de verkeerdrukte op de werkvloer af. Hectiek en kans op ongevallen maken plaats voor overzicht, structuur en een continue, betrouwbare goederenstroom.
Sorter conveyor
Storage pallet conveyor

Expertise van COSTO in de praktijk

Wat klanten over ons zeggen

Cases

Gerealiseerde projecten

We zijn erg trots op onze gerealiseerde projecten! Kijk hier voor een aantal van onze referentieprojecten.

Case Smyths toys

Focus op schaalbaarheid, voorraad optimalisatie en het reduceren van de benodigde m2 zorgden voor het samenvoegen van retail en e-commerce in één magazijn bij Smyths Toys in Walsrode, Duitsland.
De slimme toepassing en samenwerking van WMS, ERP & hardware maakte dit mogelijk.

Case Logistieke dienstverlener

Dubbelslag in efficiëntie Orderverzamelen en crossdocking over dezelfde sorter bij een logistieke dienstverlener. De uitdaging DIY-branche flexibel bedienen: Slimmer crossdocken door een logistieke dienstverlener, Willebroek (BE) Met een ruimtebesparing van meer dan 50%, een forse foutreductie in het proces en een efficiëntieverbetering in het orderverzamelen is deze logistieke dienstverlener klaar voor verdere groei. Voor een…

Opdrachtgevers

Slimme praktische oplossingen om het intralogistieke proces te verbeteren.