Advies voor jouw automatiseringsvraagstuk?

Spreek een consultant

Hoge opslagdichtheid

3D shuttlesystemen zijn een ideale oplossing voor een snelle en efficiënte in- en uitslag van grote hoeveelheden pallets. De hoge opslagdichtheid garandeert een optimale benutting van kostbare opslagruimte.

3D shuttle
Shuttle

De voordelen van 3D shuttles

  • Optimale ruimtebenutting
  • Modulair en schaalbaar
  • Hoge omslagprestaties
  • Reductie aantal schades en ongevallen
  • Eenvoudig te integreren met bestaand ERP-systeem

Benieuwd of een 3D shuttle ook uw opslag kan optimaliseren? Neem contact met ons op.

Spreek een consultant

Hoe werkt een 3D shuttle?

Een 3D shuttlesysteem bestaat uit één of meerdere palletdragers (shuttles) die autonoom en efficiënt door een compact stellingenblok bewegen. Via een draadloze verbinding ontvangen de shuttles transportopdrachten vanuit het WMS. Over rails in de stellingen rijden ze vervolgens naar en onder de betreffende pallet, tillen deze op en transporteren hem naar de gewenste locatie. Voor verticale bewegingen is het stellingenblok uitgerust met een of meer geïntegreerde liften, die de shuttles naar het gewenste niveau brengen. Het systeem kan verschillende palletformaten aan en is geschikt voor zowel LiFo- als FiFo-concepten. Brede gangpaden vervallen, zodat een hoge opslagdichtheid wordt gerealiseerd. Doordat manuele handelingen tot een minimum beperkt blijven, neemt bovendien de kans op schades en ongelukken af.

3D shuttle warehouse atomatic storage
3D shuttle

Expertise van COSTO in de praktijk

Wat klanten over ons zeggen

Cases

Gerealiseerde projecten

We zijn erg trots op onze gerealiseerde projecten! Kijk hier voor een aantal van onze referentieprojecten.

Case Smyths toys

Focus op schaalbaarheid, voorraad optimalisatie en het reduceren van de benodigde m2 zorgden voor het samenvoegen van retail en e-commerce in één magazijn bij Smyths Toys in Walsrode, Duitsland.
De slimme toepassing en samenwerking van WMS, ERP & hardware maakte dit mogelijk.

Case Logistieke dienstverlener

Dubbelslag in efficiëntie Orderverzamelen en crossdocking over dezelfde sorter bij een logistieke dienstverlener. De uitdaging DIY-branche flexibel bedienen: Slimmer crossdocken door een logistieke dienstverlener, Willebroek (BE) Met een ruimtebesparing van meer dan 50%, een forse foutreductie in het proces en een efficiëntieverbetering in het orderverzamelen is deze logistieke dienstverlener klaar voor verdere groei. Voor een…

References

Slimme praktische oplossingen om het intralogistieke proces te verbeteren.