Advies voor het automatiseren van jullie magazijn?

Spreek een adviseur

De moderne magazijnmedewerker zorgt voor rendement in het warehouse

Het magazijn verandert van kostenplaats naar ‘growth center’. Multi-channel, omni-channel, e-commerce, diversificatie; allemaal ontwikkelingen die de eens zo  stoffige locatie doet veranderen in een dynamische omgeving met sorteerders, liften, AGV’s en magazijnkranen die allemaal goederen af en aan voeren. Slimme software stuurt de operatie aan en de logistiek manager volgt realtime op zijn dashboard om op tijd in te kunnen grijpen als KPI’s niet gehaald dreigen te worden….

Lydia voice

De veranderde rol

Van de magazijnmedewerker

Te midden van al dat geweld loopt nog steeds de magazijnmedewerker. Hoe is zijn (of: haar) rol veranderd? Gaat de magazijnmedewerker compleet vervangen worden door machines en apparaten?

Bij Costo denken wij dat juist vanwege die toegenomen complexiteit de rol van de medewerker in het magazijn zeker niet gaat afnemen. Wat zien wij namelijk gebeuren:

  1. Groei van het aantal vacatures.
  2. Nieuwe competenties.
  3. 100% automatisering is utopie.

1.    Groei van het aantal vacatures

Nederland Distributieland, werving- en selectiebureaus, de vakpers; iedereen meldt een toename van het aantal vacatures in de logistiek. Vergis je niet: de logistieke sector is goed voor circa 8% van het BNP en biedt in Nederland werk aan 700.000 mensen (bron Logistiek Magazine). De sector staat onder een toegenomen druk om prestaties te leveren en de consument tevreden te houden. Het personeel moet goed geschoold zijn èn over de juiste mentaliteit beschikken om de klus te klaren.

2.    Nieuwe competenties

Het complexere magazijn schreeuwt om knappe koppen: planners (met kennis van S&OP), warehousemanagers, projectleiders. Het gaat (deels technische) functies, die het overzicht moeten houden op de logistieke processen. Niet alleen in het magazijn, maar ook de goederenstromen tussen DC’s, productie en retail moeten onder controle zijn. Daarnaast doet de vergrijzing de behoefte groeien aan jobs als (heftruck)chauffeurs. Voor beide categorieën geldt een affiniteit met technische systemen en/of IT.  Zelfs de conventionele heftruck wordt tegenwoordig ‘behangen’ met scanners, voice systemen of andere apparaten.

De medewerker in het magazijn wordt een alleskunner, die goed kan samenwerken en geen probleem heeft met technische hulpmiddelen. Zeker de zogenaamde ‘softe skills’ moeten goed worden ontwikkeld. Uiteraard zullen sommige jobs minder belangrijk worden of met omscholing aangepast worden.

3.    100% automatisering is voorlopig nog een utopie

We stipten het al aan in een ander blog: het volledig automatische magazijn is er voorlopig nog niet. De grote e-commerce spelers passen op grote schaal mechanisatie toe, maar de meerderheid van de bedrijven zet nu pas de eerste stappen op dit gebied.

Natuurlijk, zowel de processen als de systemen voor de planning  en aansturing moeten slim worden ingericht. Maar daarna is het aan de beurt van de medewerkers.