Advies voor jouw automatiseringsvraagstuk?

Spreek een consultant

Mini load: Optimale benutting van beschikbare ruimte

Mini loads zijn ideaal voor de opslag van grote hoeveelheden bakken, trays of dozen op een beperkt oppervlak. Een miniload verzorgt automatisch en efficiënt de in- en uitslag van de goederen volgens het goods-to-person principe. De beschikbare ruimte wordt optimaal benut, terwijl operationele kosten tot een minimum beperkt blijven met een mini load.

mini load storage system - Costo intralogistics Warehouse control system

Mini load voordelen

  • Uiterst compacte opslag
  • Minder mankracht
  • Snel en betrouwbaar
  • Ergonomisch werken
  • Maximale efficiency i.c.m. picksystemen

Businesscase voor uw automatiseringsvraagstuk?

Spreek een consultant

Hoe werkt een mini load?

Mini loadsystemen verzorgen de in- en uitslag van bakken en trays tot ongeveer 200 kg. Ook voor dozen kan een miniload een veilige toepassing zijn. Volgens het goods-to-person principe haalt de mini load kraan de gewenste goederen op en levert deze af bij een pickstation of op een conveyorbaan. Snel en betrouwbaar. 

Een mini load wordt vaak gebruikt voor de opslag van goederen met een gemiddelde omloopsnelheid en langzaamlopers. De output van een miniload is hoog. Indien gewenst kan de capaciteit verder worden vergroot door meerdere bakken gelijktijdig te handlen. Een dubbeldiepe uitvoering verhoogt de opslagcapaciteit van het systeem. Ook kunnen replenishment en orderpicking vaak gelijktijdig worden uitgevoerd met een miniload systeem.

mini load storage system costo intralogistics
Costo Intralogistics

Expertise van COSTO in de praktijk

Wat klanten over ons zeggen

Expertise van COSTO Intralogistics in de praktijk

Gerealiseerde projecten

Van e-commerce, logistieke dienstverlening tot productie, industrie en coldstorage. We zijn ontzettend trots op onze gerealiseerde projecten! Graag delen we hier een aantal van onze referentieprojecten.

References

Slimme praktische oplossingen om het intralogistieke proces te verbeteren.