De uitdaging

DIY-branche flexibel bedienen:

Slimmer crossdocken door een logistieke dienstverlener, Willebroek (BE)

Met een ruimtebesparing van meer dan 50%, een forse foutreductie in het proces en een efficiëntieverbetering in het orderverzamelen is deze logistieke dienstverlener klaar voor verdere groei.

Voor een van haar klanten uit de DIY-branche wilde deze logistieke dienstverlener slimmer gaan crossdocken. Een sorteerinstallatie helpt hierbij om goederen, na binnenkomst, direct te verdelen over de filialen. De installatie sorteert tevens filiaalkratten met verzamelde orders. Dat echter ook het verzamelen zelf een stuk slimmer en efficiënter kon, werd de kers op de taart.

Klaar om efficiënter te orderpicken?
Laten we sparren over de mogelijkheden!

Contact
Robot warehouse

De oplossing

Goods to man

Shuttle racks en AGV robots

Geen entresolvloer meer met legborden waartussen de orderverzamelaars hun weg zoeken, maar 1100 verplaatsbare shuttle racks, samen goed voor 25.000 picklocaties. De racks verplaatsen zich automatisch dankzij 32 flexibele AMR robots van Eiratech Robotics. Inslag en uitslag gebeurt volgens Put- and Pick-to-Light en via zes werkstations waar de verzamelaars zich concentreren op het picken in plaats van op het lopen en zoeken.

1500 Units per uur

Filiaalbestellingen worden vanuit de shuttle racks overgezet in kunststof kratten. Deze gaan via de conveyors naar de sorteerinstallatie en worden per filiaal verdeeld. De installatie heeft een capaciteit van 1500 units per uur, telt 14 glijgoten die elk tot 10 filialen vertegenwoordigen. Hier worden de goederen in rolcontainers of op pallets verdeeld met behulp van Put-to-Light.

Dubbelslag

De sorteerinstallatie verwerkt in de ochtend de outbound kratten met winkelorders. In de middag staat hij klaar voor het crossdock-proces. Hierin worden binnenkomende palletladingen direct op de installatie verdeeld naar de filialen.

Afbeeldingen credits: Eiratech Robotics.

Klaar om ruimte te besparen in het magazijn?
Laten we samen naar de mogelijkheden kijken!

Contact

Het resultaat

Dubbelslag: efficientie en ruimtebesparing

Minder lopen, slimmer werken

Met deze Costo-totaaloplossing, inclusief koppeling aan het ERP, bespaart de logistiek dienstverlener fors op ruimte. Op minder dan 50% van de het oorspronkelijke vloeroppervlak beschikt zij nu over meer opslaglocaties. Dankzij het goods-to-man-principe ligt de gemiddelde output van een verzamelaar op 450 regels per uur. Dat is hoger dan voorheen en met een kleinere kans op fouten. De ruimtewinst biedt mogelijkheden voor de opslag van andere producten. Het vergroot de marktkansen voor zowel de logistiek dienstverlener als haar klant.

De dubbele functie van de sorteerinstallatie bewijst dagelijks het gemak van automatische verdeling en een tijdige levering aan de filialen van de bouwmarkten in de Benelux.

Costo Intralogistics
Meeting Costo Intralogistics

Advies

Neem contact op met onze specialisten

Wil je advies over de automatisering van jouw magazijn? Neem dan contact op.
Ons team vol kennis en ervaring denkt graag met je mee!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerealiseerde projecten

Bekijk ook één van onze andere cases