Advies voor jouw automatiseringsvraagstuk?

Spreek een consultant

Monorail: ideaal voor grotere afstanden

Een monorail is ideaal voor snel transport van goederen over grotere afstanden. Monorailsystemen zijn flexibel en waarborgen een continue goederenstroom. Monorails zijn schaalbaar en leverbaar in meerdere varianten. Maximale flexibiliteit blijft zo gegarandeerd.

Monorail image ASRS

De voordelen van een monorail systeem

  • Continue goederenstroom
  • Hoge transportsnelheid
  • Maximale flexibiliteit
  • Schaalbaar

Businesscase voor uw automatiseringsvraagstuk?

Spreek een consultant

Hoe werkt een monorailsysteem?

Monorailsystemen zijn snel en eenvoudig te installeren, railgebonden systeem. Een monorail is efficiënter dan een rollenband en maakt het mogelijk om goederen met hoge snelheid over grote afstanden te transporteren. Een monorail biedt uitkomst als er vaste routes worden afgelegd, bijvoorbeeld tussen magazijn en de productievloer. Een monorailsysteem is bovendien bijzonder flexibel. De voertuigen die over de rails rijden zijn onderling uitwisselbaar. Tijdens onderhoudswerkzaamheden blijven de overige voertuigen in gebruik en is de impact op het proces minimaal. Afhankelijk van de applicatie kan er worden gekozen tussen een lineaire en een circulaire uitvoering.

monorail asrs
Monorail

Expertise van COSTO in de praktijk

Wat klanten over ons zeggen

Expertise van COSTO Intralogistics in de praktijk

Gerealiseerde projecten

Van e-commerce, logistieke dienstverlening tot productie, industrie en coldstorage. We zijn ontzettend trots op onze gerealiseerde projecten! Graag delen we hier een aantal van onze referentieprojecten.

References

Slimme praktische oplossingen om het intralogistieke proces te verbeteren.