Advies voor jouw automatiseringsvraagstuk?

Spreek een consultant

AGV voor repeterende handling

AGV afkorting staat voor Automated Guided Vehicle. AGV betekenis leent zich bij uitstek voor transport en handling van pallets met een (sterk) repeterend karakter. Bijvoorbeeld voor de aan- en afvoer van goederen bij productielijnen. Maar ook elders in de intra logistiek bieden AGV pallets, AGV robot of AGV forklift voordelen.

Storage transport
Compact storage

De voordelen van een AGV

  • Betrouwbaar en continu proces
  • Bewezen technologie
  • Minder schades, minimale foutkans
  • Diverse uitvoeringsvarianten
  • Besparing arbeidskosten

Benieuwd of een AGV ook voor uw proces interessant is? Neem contact met ons op.

Spreek een consultant

Hoe werkt een AGV?

Een AGV is een automatisch geleid voertuig, dat volledig autonoom het transport en de handling van pallets regelt. Via bijvoorbeeld lasernavigatie, GPS-navigatie, of met behulp van vision technologie vindt de AGV veilig zijn weg door het magazijn of de productievloer. De voertuigen zijn uitgerust met meerdere sensoren, die een maximale veiligheid waarborgen. 

AGV’s zijn altijd inzetbaar en maken een continu proces mogelijk. Bovendien werken ze met een constante nauwkeurigheid, waardoor schades aan goederen, middelen of gebouw worden voorkomen. De AGV is een bewezen oplossing voor transport over lange afstanden of met een repeterend karakter. Daarbij neemt de AGV niet alleen het horizontaal transport voor zijn rekening. Steeds vaker verzorgt de AGV ook de in- of uitslag van goederen. Zeker gezien de toenemende krapte op de arbeidsmarkt biedt dit volop voordelen.

Staal werkplaats Costo
lassen

Expertise van COSTO in de praktijk

Wat klanten over ons zeggen

Expertise van COSTO Intralogistics in de praktijk

Gerealiseerde projecten

Van e-commerce, logistieke dienstverlening tot productie, industrie en coldstorage. We zijn ontzettend trots op onze gerealiseerde projecten! Graag delen we hier een aantal van onze referentieprojecten.

References

Slimme praktische oplossingen om het intralogistieke proces te verbeteren.