Een logistieke uitdaging

Een toekomstbestendig magazijn

President Safety, Oud-Gastel (NL)

Als groothandel in persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) groeide President Safety in korte tijd uit tot een gevestigde naam in Europa. Het bedrijf zag de laatste jaren een grote vraag naar hun producten en voorziet dat deze vraag alleen nog maar verder zal toenemen. Dit gaat gepaard met de behoefte voor een toekomstbestendig magazijn. Peter Hoendervanger, logistiek manager bij President Safety, vertelt meer over de intralogistieke uitdagingen in hun magazijn en de samenwerking met Costo.

Toe aan een toekomstbestendig magazijn?
Laten we sparren over de mogelijkheden!

Contact

Bekijk hier het slimme magazijn van President Safety

De uitdaging

Het inrichten van een slim magazijn in Oud-Gastel

Vanwege groei verhuisde President Safety in naar een nieuw pand in Oud-Gastel. Met deze nieuwe locatie heeft President Safety volop de ruimte om verder te groeien. Peter legt uit: “Om voldoende capaciteit te creëren voor onze verwachte groei, zochten we naar een nieuwe plek voor een magazijn. In de markt staan we bekend als een betrouwbare partij die snel levert en voldoende voorraad aanhoudt.

We exporteren naar landen in heel Europa, waaronder de Benelux, maar ook naar landen als Duitsland, Polen en Frankrijk. Momenteel verwerken we in Oud-Gastel tussen de 150 en 200 orders per dag. We verwachten dat dit snel groeit naar 500 orders per dag. Ons oude magazijn in Hellevoetsluis werd hiervoor al snel te klein. Vandaar dat we in 2022 verhuisden naar Oud-Gastel en Costo inschakelden om ons te helpen met de magazijnautomatisering.”

De oplossing

Complete magazijnautomatisering met integratie op het SAP ERP-systeem

President Safety zocht een warehousemanagementsysteem (WMS) met integratie op het SAP ERP-systeem. Hierdoor is de voorraad en alle data beter inzichtelijk, waardoor President Safety beter kan aansturen op de voorraad en bestellingen. Daarnaast zocht het bedrijf naar een complete magazijnautomatisering die goed samenwerkt met de software. “In het verleden ging alles handmatig. Dit is arbeidsintensief en foutgevoelig. In het nieuwe magazijn hebben we een conveyor-baan waarmee we de juiste producten op de juiste locatie krijgen en de afhandeling vanuit het pickproces sneller verzorgen. We hebben bovendien een betere algehele controle over de intralogistiek. Momenteel werken er slechts vier tot vijf medewerkers in de logistiek. Door de automatisering blijft het mogelijk om de orders met dit team te verwerken.”

President safety afbeelding t.b.v. website
President safety afbeelding t.b.v. website 2

Het resultaat

Een magazijn vol mogelijkheden voor de toekomst

De magazijnsoftware en -hardware bij één partij afnemen geeft volgens Peter voordelen. “Doordat we de conveyor-baan en de software van Costo gebruiken, halen we alle handigheden uit het systeem om snel te schakelen. Onze voorraad is verdubbeld ten opzichte van ons oude magazijn. Hierdoor versterken we ons imago als betrouwbare leverancier, omdat we vrijwel altijd uit voorraad leveren. Het risico op fouten is bovendien kleiner. Dit komt onder andere door het automatische labelen van de dozen. De magazijnsoftware en -hardware, in combinatie met de magazijnoppervlakte, vergroot onze capaciteit naar circa 600 tot 1.200 orders per dag.

Meer controle met het WMS

Er is bovendien veel meer controle op het systeem waardoor we nauwkeuriger werken. Dit komt mede door de integratie met ons ERP-systeem. Het pick- en inslagproces wordt vanuit het Costo’s Arrow warehousemanagementsysteem (WMS) geregeld. De inkoop-, orderverwerking en facturatie gebeurt in het ERP-systeem.”

Altijd de voorraad op het juiste niveau?
Laten we samen de opties voor een slim WMS bekijken!

Contact

Costo als intralogistieke partner

Denken in oplossingen

De keuze viel op de totaaloplossing van Costo vanwege goede ervaringen uit het verleden. “We kennen Costo al een lange tijd en in eerdere samenwerkingen heeft Costo zich bewezen. Hierdoor was de keuze voor Costo snel gemaakt. We wisten van tevoren dat het een lastige tijd was om aan onderdelen en materiaal te komen. In eerste instantie was het doel om in maart al live te gaan. Door tegenslagen in de beschikbaarheid van materialen, werd dit lastig. Door samen met Costo te kijken naar mogelijkheden om de conveyor-baan voorlopig werkzaam te maken, konden we voorlopig verder. Inmiddels is de automatisering volledig operationeel en het was het wachten meer dan waard.”

Met elkaar creatieve oplossingen bedenken voor nu én de toekomst

Naast de huidige oplossingen, biedt het systeem flexibele uitbreidingsmogelijkheden. “Het mooie aan dit systeem is de modulaire opbouw. We kunnen het systeem uitbreiden als de vraag verder aantrekt, zonder dat dit betekent dat het magazijn volledig stil komt te liggen. In de toekomst kunnen we bijvoorbeeld nog een systeem installeren voor het automatisch dichtplakken van dozen en een systeem om de juiste dozen op maat te krijgen. Samenvattend is Costo een partij die met je meedenkt en waarmee je samen tot creatieve oplossingen komt.”

Gerealiseerde projecten

Bekijk ook één van onze andere cases

Advies

Neem contact op met onze specialisten

Wilt u ook een succesvolle samenwerking starten voor uw logistieke oplossingen? Neem contact op met een van onze specialisten en dan helpen wij u graag met uw uitdagingen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.