Advies voor het automatiseren van jullie magazijn?

Spreek een adviseur

Rollenbaan: Een betrouwbare oplossing voor intern transport

Een rollenbaan, of conveyor, is een betrouwbaar alternatief voor intern transport van grote hoeveelheden goederen over vaak langere afstanden. Ze zijn er in allerlei maten en uitvoeringen. Dozen, kratten, of pallet rollenbaan. Voor elke inzetsituatie is er een geschikte variant.

Spiralconveyor

De voordelen van rollenbaan in magazijn

  • Altijd een geschikte variant
  • Maximale transportcapaciteit, minimale ruimtebenutting
  • Meer bereiken met dezelfde hoeveelheid mensen
  • Snelle, betrouwbare goederenstromen
  • Ergonomisch en veilig werken

Businesscase voor uw automatiseringsvraagstuk?

Spreek een consultant

Hoe werkt een rollenbaan?

Rollenbanen zijn er in verschillende soorten en maten: van een rollenbaan magazijn, bandtransporteurs, tot kettingbanen en pallet rollenbanen. Aangedreven of niet aangedreven. Voor elke inzet is er wel een geschikte oplossing.

De rollenbanen transporteren lasten horizontaal transport of naar andere verdiepingen, maar zijn ook geschikt voor het sorteren, accumuleren of bufferen van goederen. Kiezen voor een rollenbaan is vooral praktisch: de techniek heeft zich meer dan bewezen, de installatie is snel en eenvoudig en er worden geen uitzonderlijke eisen gesteld ten aanzien van de vloer. Bovendien neemt door een rollenbaan de verkeerdrukte op de werkvloer af. Hectiek en kans op ongevallen maken plaats voor overzicht, structuur en een continue, betrouwbare goederenstroom.
Sorter conveyor
Storage pallet conveyor

Expertise van COSTO in de praktijk

Wat klanten over ons zeggen

Expertise van COSTO Intralogistics in de praktijk

Gerealiseerde projecten

Van e-commerce, logistieke dienstverlening tot productie, industrie en coldstorage. We zijn ontzettend trots op onze gerealiseerde projecten! Graag delen we hier een aantal van onze referentieprojecten.

References

Slimme praktische oplossingen om het intralogistieke proces te verbeteren.