Meer performance genereren met het huidige personeel. Door het toepassen van slimme oplossingen op het gebied van hardware en software zijn er vaak tal van mogelijkheden om processen in het magazijn efficiënter in te richten.

Hoe kan ik met het huidige personeel meer performance genereren?

Er zijn verschillende manieren om in een magazijn meer performance te genereren met het huidige personeel.
We hebben 4 mogelijkheden voor u op een rijtje gezet.

Lees meer over de praktische oplossingen in dit artikel:

1. Slimme Software

Met het juiste WMS houdt u altijd en overal grip op uw goederenstromen én uw voorraden.

Het ‘warehouse managementsysteem’ (WMS) is het brein achter alle magazijnautomatisering. Een slim softwaresysteem draagt bij aan een efficiëntere magazijnlogistiek. Ook communiceert dit systeem met meerdere intralogistieke systemen tegelijk, geeft het je exacte informatie over je voorraad en berekent het de meest efficiënte route voor het orderpicken.

2. Goods-to-person orderpicking

Dit bespaart orderpickers loopafstanden en tijd bij het zoeken aar de juiste goederen. Goods-to-person orderpicking bevat alle intralogistieke systemen die zorgen voor automatisch transport van de goederen naar de orderpicker. Dit beperkt looptijden van magazijnmedewerkers, maken het magazijn compacter en verhogen de efficiëntie.

Voorbeelden van Goods-to-person orderpicking systemen:

3. Automatisering van intern transport

Bespaar loopafstanden van magazijnmedewerkers door het automatiseren van het intern transport. Dit kan met conveyors voor dozen, bakken of pallets. Andere voorbeelden van het intern transport voor pallets zijn: monorail, traverse of AGV. 

4. Automatische opslagsystemen

Dit zorgt voor hogere output, lagere foutpercentages en brengen snelheid in uw logistieke proces. Er zijn verschillende soorten automatische opslagsystemen. Voor bakken, trays of dozen is een Mini load een passende oplossing. Voor het automatisch opslaan van pallets in het magazijn is een hoogbouwkraan of shuttle een praktische oplossing.

Voor welke magazijnen zijn deze oplossingen geschikt?

Ieder magazijn is uniek en brengt zijn eigen uitdagingen met zich mee. Denk je erover om jouw magazijn anders in te richten? Dan is het aan te raden om eerst in beeld te brengen waar de meeste winst te behalen is. Bekijk bijvoorbeeld waar de meeste fouten worden gemaakt en welke processen het meeste tijd kosten. Laat je eventueel adviseren door een expert van Costo Intralogistics.

Costo Intralogistics, moving faster and smarter

Twijfel je over welke automatiseringsoplossing geschikt is voor jouw magazijn? Ons ervaren team van experts staat voor je klaar! Wij bieden een passende oplossing speciaal afgestemd op de uitdagingen van jouw unieke magazijn.

Ontvang je graag een persoonlijk automatiseringsadvies? Mail dan naar gorinchem@costo-group.com of bel ons via +(31) 183-745045