Een ‘multi-user warehouse (MUW)’ is een magazijn waarbij meerdere eindklanten één magazijn of distributiecentrum delen. Bij Costo Intralogistics zijn wij bij logistieke dienstverleners de vraag naar deze gedeelde vorm van magazijnlogistiek toenemen. Dit heeft twee oorzaken: de contractduur tussen de logistieke dienstverlener en de eindklant wordt steeds langer en flexibele intralogistieke oplossingen verbeteren de mogelijkheden voor multi-user warehousing.

In dit artikel lees je meer over de voordelen van een multi-user warehouse, de invloed van langer lopende contracten en hun eindklant en de impact van slimmere intralogistiek.

Waarom kiezen steeds meer logistieke dienstverleners voor een multi-user warehouse?

In een multi-user warehouse wordt de voorraad van meerdere klanten gecombineerd; de fietsonderdelen van een online fietsenwinkel liggen bijvoorbeeld naast de harken en schoffels van een tuinwinkel. Deze vorm van intralogistiek biedt meerdere voordelen:

  • Ook kleinere retailers profiteren van de automatiseringsvoordelen van een groot magazijn
  • Als de retailer groeit of krimpt, dan is deze vorm van warehousing flexibeler
  • De kosten van warehousing voor retailers worden verlaagd
  • De orderpicking is preciezer door slimme software

In het algemeen geeft de flexibiliteit, kostenreductie en de kwaliteit van orderpicking de doorslag voor multi-user warehousing.

 

Langdurige samenwerking voor een betere ROI

De looptijd van de contracten tussen de eindklant en de logistieke dienstverlener is de laatste jaren toegenomen. In het verleden was een looptijd van drie jaar gebruikelijk, tegenwoordig loopt dit steeds vaker op tot zo’n 10 jaar. Doordat de contractduur oploopt, wordt het aantrekkelijker om te investeren in uitgebreidere magazijnautomatisering in combinatie met slimme magazijnsoftware. Dit heeft alles te maken met de ROI; een langer contract geeft meer ruimte om de investering terug te verdienen.

Hogere complexiteit eenvoudiger door slimme intralogistiek

Meerdere vervoerders, een hoge diversiteit artikelen en diverse processen in het orderpicken: het lijkt een logistieke nachtmerrie voor de magazijnmanager. De oplossing is binnen handbereik. Door slimme software in te zetten, wordt deze manier van magazijnlogistiek namelijk een stuk eenvoudiger. Het ‘Warehouse Management Systeem’ (WMS) zorgt voor het denkwerk en stuurt de hardware aan. Doordat het WMS in milliseconden het proces berekent, bevinden alle artikelen zich op het juiste moment op de juiste plek in het magazijn.

Kortom: een optimaal intralogistiek proces door samenwerking tussen hardware en software om verschillende eindklanten in één magazijn te bedienen!

Costo Intralogistics, dé specialist in het automatiseren van intralogistiek

Benieuwd naar de mogelijkheden voor multi-user warehousing voor uw magazijn? Of twijfel je over welke automatiseringsoplossing geschikt is voor jouw magazijn? Ons ervaren team van experts staat voor je klaar! Wij bieden een passende oplossing speciaal afgestemd op de uitdagingen van jouw unieke magazijn.

 

Ontvang je graag een persoonlijk automatiseringsadvies? Mail dan naar gorinchem@costo-group.com of bel ons via +(31) 183-745045