Wat is voice-picking?

Voice-picking is spraakgestuurd orderpicken. Dit kan met verschillende systemen, zoals met een vest of headset. In het vest zitten zitten spraak componenten en een speaker-set voor optimaal en spraakgestuurd orderverzamelen. Het grote voordeel van voice-picking is dat de orderpickers hiermee de handen vrij hebben. Ook kan dit systeem een uitkomst bieden als medewerkers verschillende talen spreken, omdat het in verschillende talen beschikbaar is.

Meer weten over voice-picking?
Neem contact op, we informeren je graag!

Contact
Lydia voice
topsystem_Shooting_Fressnapf_Krefeld_01_20_DSC0715
1000 x 1000 Lydia_VoiceWear_IMG_1014

Kennis op een rijtje

Vijf goede redenen om voice technologie bij het orderverzamelen te gebruiken

 1. Meer productiviteit. De handen en ogen zijn werkelijk vrij, zodat de medewerkers zich beter kunnen concentreren op de uitvoering van de taken.
 2. Betere kwaliteit. Elke handeling wordt bevestigd en vervolgens gevalideerd door een spraakcommando. Accurater handelen kan bijna niet. De kwaliteitscontroles kunnen in ieder geval minder vaak uitgevoerd worden en dat scheelt bovendien weer tijd.
 3. Geoptimaliseerde proceskosten.  Papierloze processen, hogere productiviteit en een verlaagd foutenpercentage leidt natuurlijk weer tot lagere kosten en een snelle terugverdientijd (ROI). Vergeet ook niet de toegenomen tevredenheid bij uw klanten dankzij het betere uitleverproces.
 4. Tevredenheid en acceptatie. Het gebruikersgemak en de duidelijke betere werkresultaten maken het voor uw medewerkers natuurlijk ook veel leuker.
 5. Meer veiligheid. Door handsfree werken en het onbelemmerde zicht kan er ook veiliger gewerkt worden. In talloze onderzoeken kunnen we lezen dat meer veiligheid vele voordelen kan opleveren.

Voor optimale efficiëntie in het magazijn wordt voice-picking, net als pick-to-light, vaak toegepast in combinatie met zonepicking.

Meer informatie over voice-picking?

Het kiezen van een passende orderpickmethode is belangrijk. Je wilt er zeker van zijn dat het aansluit bij jouw team, ambities én het magazijn/ DC.

We helpen je daar graag bij!

Inspiratie uit de praktijk

Kom meer te weten over de toepassing van voice-picking bij andere organisaties.

Bekijk en leer nu van voice-picking bij de Rolf Group.

Meer dan orderpicken

Wat ons opvalt is dat ‘Voice’ al bijna synoniem is geworden voor voice-picking. Terwijl er toch zoveel andere mogelijkheden zijn om met deze technologie processen in de supply chain te verbeteren. We noemen er een paar:

 • Goederenontvangst
 • Cross Docking
 • Voorraad aanvulling
 • Kwaliteitscontrole
 • Verzending
 • Veiligheidscontroles
 • Onderhoud

En dat is dan nog niet eens alles. Voice technologie kan op vele plekken in het distributiecentrum ingezet worden.
Hebben wij u al een beetje aan het denken gezet?

Advies

Neem contact op met onze specialisten

Wilt u ook een succesvolle samenwerking starten voor uw logistieke oplossingen? Neem contact op met een van onze specialisten en dan helpen wij u graag met uw uitdagingen!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.