Advies voor jouw automatiseringsvraagstuk?

Spreek een consultant

Vijf goede redenen om voice technologie bij het orderverzamelen te gebruiken

Costo Intralogistics presenteerde onlangs een speciaal vest. Een vest met voice componenten en een speaker-set voor optimaal en spraakgestuurd orderverzamelen. Natuurlijk, er bestaan vele andere voice systemen en bij Costo nemen wij ook graag eerst een kijkje in uw (logistieke) keuken alvorens systeem A of B aan te bevelen. Soms kan het ‘ouderwetse’ barcode scannen een prima keuze voor uw applicatie zijn.

Lydia voice

Kennis op een rijtje

Waarom ook alweer voice-picken?

 1. Meer productiviteit. De handen en ogen zijn werkelijk vrij, zodat de medewerkers zich beter kunnen concentreren op de uitvoering van de taken.
 2. Betere kwaliteit. Elke handeling wordt bevestigd en vervolgens gevalideerd door een spraakcommando. Accurater handelen kan bijna niet. De kwaliteitscontroles kunnen in ieder geval minder vaak uitgevoerd worden en dat scheelt bovendien weer tijd.
 3. Geoptimaliseerde proceskosten.  Papierloze processen, hogere productiviteit en een verlaagd foutenpercentage leidt natuurlijk weer tot lagere kosten en een snelle terugverdientijd (ROI). Vergeet ook niet de toegenomen tevredenheid bij uw klanten dankzij het betere uitleverproces.
 4. Tevredenheid en acceptatie. Het gebruikersgemak en de duidelijke betere werkresultaten maken het voor uw medewerkers natuurlijk ook veel leuker.
 5. Meer veiligheid. Door handsfree werken en het onbelemmerde zicht kan er ook veiliger gewerkt worden. In talloze onderzoeken kunnen we lezen dat meer veiligheid vele voordelen kan opleveren.

Meer dan orderpicken

Wat ons de laatste tijd zo verbaast is dat ‘Voice’ al bijna synoniem is geworden voor voice-picking. Terwijl er toch zoveel andere mogelijkheden zijn om met deze technologie processen in de supply chain te verbeteren. We noemen er een paar:

 • Goederenontvangst
 • Cross Docking
 • Voorraad aanvulling
 • Kwaliteitscontrole
 • Verzending
 • Veiligheidscontroles
 • Onderhoud

En dat is dan nog niet eens alles. Voice technologie kan op vele plekken in het distributiecentrum ingezet worden. Hebben wij u al een beetje aan het denken gezet?