Kobout, internationale importeur & leverancier bevestigingsmaterialen

Het bedrijf Kobout

Kobout is sinds 1979 importeur van bevestigingsmaterialen. De verkoop van Kobout is gericht op de Europese markt. De inkoop komt echter voor 80% uit het Verre Oosten. Om aan,- en doorvoerroutes soepel te houden is Kobout gevestigd in Hendrik-Ido-Ambacht, centraal gelegen vanuit het oogpunt op de havens in Rotterdam en Antwerpen. Het bedrijf heeft 10.000 m2 aan magazijnruimte met 25.000 verschillende SKU’s. De voorraad telt miljoenen items en is bijzonder divers.

Meer snelheid in het opslag,- en pickproces?
Laten we sparren over slimme software mogelijkheden!

Contact
180820151255_lean-lift-farbkonfiguration-rot

De uitdaging

Blijven voldoen aan steeds hogere eisen

Joost Kunst, directeur bij Kobout over de verandering in de vraag: “We merken steeds meer dat onze klanten hogere eisen gaan stellen. Waar voorheen de klant tevreden was met levering in dozen, krijgen we tegenwoordig steeds meer verzoeken op stuks niveau. Hiermee is piece picking een prominentere rol gaan spelen. Ook de vraag naar waarde toevoegende diensten is sterk gegroeid. Het samenstellen van kits of het ompakken in private labels zijn eerder regel dan uitzondering geworden.”
Kobout werkte eerder met een WMS module uit het ERP systeem, maar dat zat aan zijn limiet qua mogelijkheden. Met het oog steeds hoger gestelde eisen en traceerbaarheid, scanning en de koppeling aan bestaande systemen was een volwaardig WMS noodzakelijk.

De oplossing

WMS bepaalt opslaglocatie

Op wekelijkse basis komt er circa 280.000 kilo aan goederen binnen. Deze werden voorheen handmatig gescand, een tijdrovende klus. Nu bepaalt het WMS automatisch waar de artikelen opgeslagen mogen worden. Dit scheelt in normale weken veel tijd, helmaal wanner er in piekperiodes de hoeveelheden doorgroeien naar zo’n 400.000 kilo!

Volledige traceerbaarheid

Daarbij is er met het nieuwe WMS een volledige traceerbaarheid, waardoor meer inzicht is op de te verwachten werkdruk in het magazijn.

Aansturing plateuliften

Het pickproces werkt met 44 opslagliften van Hänel. Het aansturen van deze liften gaat in samenwerking met het warehouse management systeem. Het Arrow WMS van Costo heeft specifieke modules voor de aansturing van deze plateauliften.

csm_130719113033_werkzeuglager-metallbearbeitung_93a2670308

Klaar om efficiënter te orderpicken?
Laten we sparren over de mogelijkheden!

Contact

Het resultaat

Verbetering in efficiency en snelheid door automatisering

Het WMS verbeterd de efficiency en snelheid in verschillende processen, zowel in het opslag,- en pickproces. Het automatisch i.p.v. handmatig toewijzen van de inkomende goederen levert een enorme efficiencyslag op.

Door de traceerbaarheid is men in staat om sneller te schakelen als de aanwezige resources niet voldoende zijn. De voorraden kunnen zo tijdig aangevuld worden en hiermee gaan bestellingen op tijd de deur uit gaan.

Daarnaast zal het foutpercentage nog verder verlagen.

Het WMS versterkt de traditionele kracht van Kobout. Nu kan Kobout hun ijzersterke voorraad altijd goed en snel uitleveren.

Advies

Neem contact op met onze specialisten

Wilt u ook een succesvolle samenwerking starten voor uw logistieke oplossingen? Neem contact op met een van onze specialisten en dan helpen wij u graag met uw uitdagingen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerealiseerde projecten

Bekijk ook één van onze andere cases