Kuehne+Nagel, internationale logistieke dienstverlener

Kuehne+Nagel

Het Zwitserse Kuehne+Nagel is wereldwijd in meer dan 100 landen actief en levert logistieke oplossingen en diensten aan bedrijven in verschillende segmenten, waaronder hightech oplossingen, consumentenproducten en farmaceutische producten. De klanten van Kuehne+Nagel rekenen al sinds 1890 op de betrouwbare logistieke dienstverlening van Kuehne+Nagel.

Contractlogistiek is een van de diensten die Kuehne+Nagel aanbiedt om de complexe toeleveringsketens en distributie te beheren voor een breed scala aan klanten. Een van deze klanten is een bekend schoenenmerk met een distributiecentrum in Luxemburg. Voor dit magazijn leverde de Costo Group een volledig op maat gemaakt warehouse management systeem (WMS) in combinatie met een opslag- en order/zone picking systeem.

De groei ook in het magazijn bijhouden?
Laten we de opties voor het verhogen van de efficiency bespreken!

Contact
K+N Luxemburg website afb 3

De uitdaging

Verhogen van de ordercapaciteit binnen dezelfde ruimte

Vanuit het magazijn in Luxemburg worden dagelijks orders verstuurd naar consumenten in vrijwel alle Europese landen, waaronder Duitsland, Spanje, Oostenrijk en Frankrijk. Daarnaast worden er ook orders verstuurd naar de andere wereldwijde magazijnen van het schoenenmerk.

Markus Kettenhofen, Site Manager Contract Logistics bij Kuehne+Nagel, legt uit: “Europese consumenten verwachten een snelle levering van hun nieuwe paar schoenen. Vooral op maandagen stijgt het aantal bestellingen sterk als gevolg van weekendbestellingen. Het is dan een uitdaging om deze pakketten op tijd in alle landen te krijgen. Om ook in de toekomst een snelle levering te garanderen, heeft onze klant anderhalf jaar geleden een verkoopprognose voor vijf jaar gegeven. ”

De capaciteit van een magazijn kan op twee manieren worden vergroot: of het magazijn wordt uitgebreid, of de efficiency wordt verbeterd. Het laatste was de gewenste oplossing voor Kuehne+Nagel: “de magazijninrichting was destijds niet toereikend voor de opgegeven groeiverwachtingen. Dit was de reden om de Costo Group te vragen ons te ondersteunen bij deze groei.”

De oplossing

Magazijnautomatisering gecombineerd met een slim warehouse management systeem (WMS)

Met dergelijke verkoopprognoses stond tijdige levering onder druk. De oplossing van de Costo Group zorgt ervoor dat de totale output van het magazijn werd verdubbeld, zonder het magazijn daarvoor uit te breiden.

Markus legt uit: “Voor dit magazijn werd gekozen voor zone-picking. Dit houdt in dat de dozen via een conveyor naar een picking zone worden getransporteerd. Het Arrow-WMS van Costo berekent de benodigde grootte van de doos, zodat er zo min mogelijk lucht ingepakt en getransporteerd wordt. De loopafstand van onze magazijnmedewerkers werd met de zone picking drastisch gereduceerd.

RFID-tag en visualisatie

Daarnaast werken we nu met een RFID-tag: met deze tag worden de orders gecontroleerd door een scantunnel. Voorheen werd dit fysiek gecontroleerd door een magazijnmedewerker. Met deze RFID-tag heeft het magazijn nu 100% ordernauwkeurigheid. Het Arrow WMS biedt ook een visualisatiemodule: hiermee kunnen we precies zien hoe de intralogistiek in het magazijn verloopt. Daardoor lokaliseren we snel eventuele congestie of foutmeldingen en anticiperen we sneller op eventuele problemen.”

IMG_9774

Weten hoe een slim WMS de efficiency kan verhogen?
Laten we de mogelijkheden bespreken!

Contact

Costo als intralogistieke partner

Flexibele en pragmatische oplossingen

De Costo Group levert hardware maatwerk oplossingen voor magazijnautomatisering én levert de software om deze hardware slim aan te sturen. Maar hoe ervaart Kuehne+Nagel de samenwerking?

Markus Kettenhofen legt uit waarom voor Costo is gekozen: “Kuehne+Nagel heeft meerdere partijen gevraagd en uiteindelijk gekozen voor de Costo Group. Kuehne+Nagel koos voor Costo vanwege de goede prijs-prestatieverhouding. De professionele, maar ook flexibele en pragmatische instelling springt er echt uit.

We konden de softwareoplossing helemaal naar onze eigen wensen bepalen. Het magazijn moest tijdens de implementatie blijven draaien van een handmatig naar semi-automatisch magazijn; dit was de grootste uitdaging van het project. Door de goede samenwerking is dit toch gelukt! Hoewel onze medewerkers anderhalf jaar geleden natuurlijk nog moesten wennen aan de automatisering, zijn ze nu helemaal gewend aan het nieuwe Arrow-WMS’.

Volgens Markus onderscheidt het Arrow WMS zich echt van andere aanbieders: ‘Ik heb met verschillende warehouse management systemen gewerkt. Wat opvalt aan dit WMS is de kwaliteit en de flexibiliteit. Daarnaast zijn de rapportage- en visualisatiemogelijkheden echt prettig om mee te werken! Dit is zeker een pluspunt in e-commerce; je wilt er zeker van zijn dat de order op het juiste moment, op de juiste plaats aankomt.”

Advies

Neem contact op met onze specialisten

Wilt u ook een succesvolle samenwerking starten voor uw logistieke oplossingen? Neem contact op met een van onze specialisten en dan helpen wij u graag met uw uitdagingen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Leading innovations

Bekijk ook één van onze andere cases