Koffievoordeel.nl is de laatste jaren uitgegroeid tot dé online winkel voor alle soorten A-merkkoffie. Door een slimme inkoop en schaalvoordeel, bieden ze de beste koffie voor scherpe prijzen. Sinds 2010 groeien ze jaarlijks en inmiddels verwerken ze 1.000 tot 2.500 orders per dag. Ze verkopen de koffie rechtstreeks aan consumenten in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Denemarken. Bij topkwaliteit koffie, hoort een topkwaliteit zending. Daarom wordt de logistiek en warehousing georganiseerd door Bouw Fulfilment Services.

Een toekomstbestendig magazijn?
Laten we samen de mogelijkheden bekijken!

Contact
2 Koffievoordeel.nl bij bouw logistics (1)

De uitdaging

Complexiteit, kosten en groei

Patrick Endeman, operationeel directeur bij Bouw Fulfilment Services, vertelt ons graag meer. “We sturen de koffie rechtstreeks naar consumenten. Hierbij is het essentieel dat de logistiek en warehousing soepel verloopt. De herstelkosten zijn hoog als consumenten zendingen verkeerd of te laat ontvangen. Naast een correcte levering, spelen ook verzendkosten, groei en complexiteit een steeds grotere rol; door de groei van Koffievoordeel.nl, wordt de voorraad groter en het aanbod van koffiesoorten breder. Bouw Fulfilment Services wordt afgerekend op het aantal verwerkte orders en een correcte levering van deze orders.”

De oplossing

Compleet en schaalbaar modulair systeem

Om de groei en complexiteit bij te houden, is Costo ingeschakeld. Alarik Lens van Rijn, salesmanager bij Costo, legt uit. “Bouw Fulfilment Services is een bedrijf met een rijke historie en veel ervaring in logistiek. We zijn trots om samen te werken met zo’n bedrijf. Inmiddels is de hardware en software door Costo geïnstalleerd. Waarbij de systemen aangestuurd worden door Arrow, het WMS (warehousemanagementsysteem) van Costo.”

Costo leverde de volgende systemen:

  • Picking doormiddel van reachtrucks, karren en pick-to-light karren.
  • Meest verkochte koffieproducten via flowrack en palletlocaties direct aan de conveyor.
  • Sorteren naar drie uitgangen en een ‘erroruitgang’ (ook wel noread of reject uitgang).
  • Picken uit flowrack en optie om dozen die volledig gepicked zijn na het flowrack op te zetten.
  • Mogelijkheid om lege dozen en dozen waar al deels in gepicked is op te zetten voor flowrack.
  • Automatisch tapen en labelen van de dozen.
  • Automatische dozenvouwer.

Patrick Endeman geeft aan dat tijd de grootste uitdaging was tijdens de implementatie. “We verhuisden de goederen binnen een paar dagen van Ruinerwold naar Gorredijk. Doordat we een tijdje geen websiteorders verwerkten, begonnen we met een achterstand. Tijdens de eerste dagen ondersteunde Costo ons op locatie en later op afstand.”

Koffievoordeel.nl bij bouw logistics

Efficiënter orderpicken?
Laten we samen de mogelijkheden bekijken!

Contact

Het resultaat

Capaciteit om verder te groeien

Het is volgens Patrick nog te vroeg om alle voordelen van de overgang te noemen. “Een opstartfase gaat nooit helemaal foutloos. We zien komende halfjaar welke impact de verhuizing en implementatie heeft. We zijn in ieder geval tevreden over de samenwerking met Costo. Ze gaan samen met de klant op zoek naar de beste oplossing. Zelfs in deze uitdagende tijd, waarin de capaciteit onder druk staat, wisten ze de planning waar te maken.”

“Zelfs in deze uitdagende tijd, wisten ze de planning waar te maken”
– Patrick Endeman, Operationeel directeur Bouw fulfilment services –

Naast dit project voor Koffievoordeel.nl, leverde Costo ook de hardware en software voor Wijnvoordeel.nl waar Bouw Fulfilment Services ook de logistiek en warehousing regelt. “Costo is onze huisleverancier. We hebben doorgebouwd op de bestaande relatie. We kiezen voor Costo omdat ze goede en flexibele toepassingen leveren voor business-to-consumer (B2C). Doordat ze werken met een modulaire opbouw, is de installatie in de toekomst eenvoudig uit te breiden. Doordat Costo zowel hardware als software levert, ondervinden we weinig integratieproblemen; het sluit naadloos aan.”, aldus Patrick.

Advies

Neem contact op met onze specialisten

Twijfel je over welke automatiseringsoplossing geschikt is voor jouw magazijn? Ons ervaren team van experts staat voor je klaar! Wij bieden een passende oplossing speciaal afgestemd op de uitdagingen van jouw unieke magazijn.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Leading innovations

Bekijk ook één van onze andere cases