Advies voor jouw automatiseringsvraagstuk?

Spreek een consultant

Optimale benutting van beschikbare ruimte

Mini loads zijn ideaal voor de opslag van grote hoeveelheden bakken, trays of dozen op een beperkt oppervlak. Een miniload verzorgt automatisch en efficiënt de in- en uitslag van de goederen volgens het goods-to-person principe. De beschikbare ruimte wordt optimaal benut, terwijl operationele kosten tot een minimum beperkt blijven.

mini load storage system - Costo intralogistics Warehouse control system

De voordelen van een mini load

  • Uiterst compacte opslag
  • Minder mankracht
  • Snel en betrouwbaar
  • Ergonomisch werken
  • Maximale efficiency i.c.m. picksystemen

Businesscase voor uw automatiseringsvraagstuk?

Spreek een consultant

Hoe werkt een mini load?

Mini loadsystemen verzorgen de in- en uitslag van bakken en trays tot ongeveer 200 kg. Ook voor dozen kan een miniload een veilige toepassing zijn. Volgens het goods-to-person principe haalt de mini load kraan de gewenste goederen op en levert deze af bij een pickstation of op een conveyorbaan. Snel en betrouwbaar. 

Een mini load wordt vaak gebruikt voor de opslag van goederen met een gemiddelde omloopsnelheid en langzaamlopers. De output van een miniload is hoog. Indien gewenst kan de capaciteit verder worden vergroot door meerdere bakken gelijktijdig te handlen. Een dubbeldiepe uitvoering verhoogt de opslagcapaciteit van het systeem. Ook kunnen replenishment en orderpicking vaak gelijktijdig worden uitgevoerd met een miniload systeem.

mini load storage system costo intralogistics
Costo Intralogistics

Expertise van COSTO in de praktijk

Wat klanten over ons zeggen

Cases

Gerealiseerde projecten

We zijn erg trots op onze gerealiseerde projecten! Kijk hier voor een aantal van onze referentieprojecten.

Case Smyths toys

Focus op schaalbaarheid, voorraad optimalisatie en het reduceren van de benodigde m2 zorgden voor het samenvoegen van retail en e-commerce in één magazijn bij Smyths Toys in Walsrode, Duitsland.
De slimme toepassing en samenwerking van WMS, ERP & hardware maakte dit mogelijk.

Case Logistieke dienstverlener

Dubbelslag in efficiëntie Orderverzamelen en crossdocking over dezelfde sorter bij een logistieke dienstverlener. De uitdaging DIY-branche flexibel bedienen: Slimmer crossdocken door een logistieke dienstverlener, Willebroek (BE) Met een ruimtebesparing van meer dan 50%, een forse foutreductie in het proces en een efficiëntieverbetering in het orderverzamelen is deze logistieke dienstverlener klaar voor verdere groei. Voor een…

Opdrachtgevers

Slimme praktische oplossingen om het intralogistieke proces te verbeteren.