Advies voor jouw automatiseringsvraagstuk?

Spreek een consultant

Dynamisch en kosteneffectief

Shuttles bieden een hoog dynamische, kosteneffectieve oplossing voor de aanvoer van bakken, dozen of trays naar pickstations.
Dankzij de compacte opslag wordt kostbare ruimte optimaal benut. Het systeem garandeert hoge doorvoercapaciteiten, mede doordat orderpickers zich volledig kunnen focussen op hun kerntaak.

Costo Intralogistics
Costo Intralogistics

De voordelen van een shuttle

  • Compacte opslag
  • Hoge doorvoercapaciteiten
  • Eenvoudig uit te breiden/schaalbaar
  • Geschikt voor dozen, trays en bakken
  • Naar behoefte configureerbaar

Businesscase voor uw automatiseringsvraagstuk?

Spreek een consultant

Hoe werkt een shuttle (voor bakken en dozen)?

Een shuttlesysteem is een automatisch AS/RS-systeem dat dozen, bakken of trays met behulp van robots (shuttles) in- en uitslaat. De shuttlerobots rijden autonoom over het stellingenframe naar de door het WMS of WCS aangegeven locatie. Daar worden de goederen met behulp van een geïntegreerd reachsystem op het voertuig (enkeldiep of dubbeldiep) uit de stelling gehaald en binnen de contouren van de shuttle geplaatst. Deze brengt ze vervolgens naar een lift, waarna de goederen voor het picken worden afgeleverd bij het juiste pickstation. De shuttles kunnen indien gewenst meerdere niveaus in een gangpad bedienen. Afhankelijk van de behoefte kan ook het aantal shuttles worden uitgebreid.

Inbound
Costo Intralogistics

Expertise van COSTO in de praktijk

Wat klanten over ons zeggen

Aanbod op maat

Oplossingen op maat voor uw sector

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incidi

Case Smyths toys

Focus op schaalbaarheid, voorraad optimalisatie en het reduceren van de benodigde m2 zorgden voor het samenvoegen van retail en e-commerce in één magazijn bij Smyths Toys in Walsrode, Duitsland.
De slimme toepassing en samenwerking van WMS, ERP & hardware maakte dit mogelijk.

Case Logistieke dienstverlener

Dubbelslag in efficiëntie Orderverzamelen en crossdocking over dezelfde sorter bij een logistieke dienstverlener. De uitdaging DIY-branche flexibel bedienen: Slimmer crossdocken door een logistieke dienstverlener, Willebroek (BE) Met een ruimtebesparing van meer dan 50%, een forse foutreductie in het proces en een efficiëntieverbetering in het orderverzamelen is deze logistieke dienstverlener klaar voor verdere groei. Voor een…

Opdrachtgevers

Slimme praktische oplossingen om het intralogistieke proces te verbeteren.