Meer informatie over de WMS replenishment module?

Contact

De voorraad altijd op de slimste locatie

Iedere dag zo efficiënt mogelijk orderpicken, betekent dat de voorraad altijd op de slimste locatie in het magazijn moet zijn opgeslagen. De replenishment module van ons Arrow WMS zorgt ervoor dat de goederen in de bulkvoorraad op de juiste plek liggen en altijd voorradig zijn. Vervolgens houd het WMS de pickvoorraad bij en vult deze tijdig aan. Orderpickers staan hierdoor niet voor een leeg schap en maken geen onnodige stappen, Het elimineren van onnodige kilometers is niet alleen goed voor de productiviteit, maar ook voor de orderpickers zelf.

Costo Intralogistics
VNA

Replenishment module voordelen

Bij een grote groei in vraag kan het zijn dat het magazijn te klein lijkt. Nou ligt dat niet altijd aan het aantal m2, maar regelmatig aan de indeling hiervan. Door de replenishment module bij het Arrow WMS maak je optimaal gebruik van de ruimte. Naast besparing in m2 grond, resulteert dit in:

  • Een efficiënte voorraad indeling
  • Efficiënt orderpicken
  • Altijd inzicht in de beschikbare opslagcapaciteit

De voorraad op de beste positie in het magazijn?
Laten we sparren over de mogelijkheden!

Contact

Hoe werkt een replenishment module

De replenishment module van het Arrow WMS van Costo zorgt voor de beste positie van de voorraad binnen het magazijn. De WMS module zorgt voor de berekening in regelt vraag en aanbod tussen bulkvoorraad en pickvoorraad.
De module berekent het benodigde aantal artikelen op iedere positie in het magazijn. Dit is bijvoorbeeld afhankelijk van de omloopsnelheid, hoe vaak de artikelen de afgelopen dagen verkocht zijn en de minimale of maximale voorraad. Op basis van onder andere deze feiten voorspelt de software module hoeveel artikelen er dagelijks klaargezet moeten worden om het orderpicken soepel te laten verlopen.
Voor een optimale indeling van het magazijn kan voorraad die niet op korte termijn nodig is, hoog worden opgeslagen terwijl de de juiste pickvoorraad dichtbij is voor tijdige levering!

warehouse software
Monorail

Expertise van COSTO Intralogistics in de praktijk

Laat je inspireren door onze gerealiseerde projecten!

Expertise van COSTO in de praktijk

Wat klanten over ons zeggen

References

Slimme praktische oplossingen om het intralogistieke proces te verbeteren.

Advies

Neem contact op met onze specialisten

Wilt u ook een succesvolle samenwerking starten voor uw logistieke oplossingen? Neem contact op met een van onze specialisten en dan helpen wij u graag met uw uitdagingen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.