Advies voor jouw automatiseringsvraagstuk?

Spreek een consultant

Pallet Shuttle Systeem:
Hoge opslagdichtheid

Pallet Shuttle Systemen zijn een ideale oplossing voor een snelle en efficiënte in- en uitslag van grote hoeveelheden pallets. De hoge opslagdichtheid garandeert een optimale benutting van kostbare opslagruimte.

2 verdiepingen Costo
Shuttle zoom

De voordelen van het shuttle systeem

  • Optimale ruimtebenutting
  • Modulair en schaalbaar
  • Hoge omslagprestaties
  • Reductie aantal schades en ongevallen
  • Eenvoudig te integreren met bestaand ERP-systeem

Benieuwd of een shuttle ook uw opslag kan optimaliseren?

Neem contact met Costo op.

Hoe werkt een shuttle systeem?

Een Shuttle systeem bestaat uit één of meerdere palletdragers (shuttles) die autonoom en efficiënt door een compact stellingenblok bewegen. Via een draadloze verbinding ontvangen de shuttles transportopdrachten vanuit het WMS. Over rails in de stellingen rijden ze vervolgens naar en onder de betreffende pallet, tillen deze op en transporteren hem naar de gewenste locatie. Voor verticale bewegingen is het stellingenblok uitgerust met een of meer geïntegreerde liften, die de shuttles naar het gewenste niveau brengen. Het systeem kan verschillende palletformaten aan en is geschikt voor zowel LiFo- als FiFo-concepten. Brede gangpaden vervallen, zodat een hoge opslagdichtheid wordt gerealiseerd. Doordat manuele handelingen tot een minimum beperkt blijven, neemt bovendien de kans op schades en ongelukken af.

Shuttle meerdere verdiepingen
Shutte met monorail

Expertise van COSTO in de praktijk

Wat klanten over ons zeggen

Expertise van COSTO Intralogistics in de praktijk

Gerealiseerde projecten

Van e-commerce, logistieke dienstverlening tot productie, industrie en coldstorage. We zijn ontzettend trots op onze gerealiseerde projecten! Graag delen we hier een aantal van onze referentieprojecten.

References

Slimme praktische oplossingen om het intralogistieke proces te verbeteren.