Advies voor jouw automatiseringsvraagstuk?

Spreek een consultant

Ideaal voor grotere afstanden

Een monorail is ideaal voor snel transport van goederen over grotere afstanden. Monorailsystemen zijn flexibel en waarborgen een continue goederenstroom. Monorails zijn schaalbaar en leverbaar in meerdere varianten. Maximale flexibiliteit blijft zo gegarandeerd.

Monorail image ASRS

De voordelen van een monorail

  • Continue goederenstroom
  • Hoge transportsnelheid
  • Maximale flexibiliteit
  • Schaalbaar

Businesscase voor uw automatiseringsvraagstuk?

Spreek een consultant

Hoe werkt een monorail?

Een monorail is een snel en eenvoudig te installeren, railgebonden systeem. Monorails zijn efficiënter dan conveyors en maken het mogelijk om goederen met hoge snelheid over grote afstanden te transporteren. Een monorail biedt uitkomst als er vaste routes worden afgelegd, bijvoorbeeld tussen magazijn en de productievloer. Een monorailsysteem is bovendien bijzonder flexibel. De voertuigen die over de rails rijden zijn onderling uitwisselbaar. Tijdens onderhoudswerkzaamheden blijven de overige voertuigen in gebruik en is de impact op het proces minimaal. Afhankelijk van de applicatie kan er worden gekozen tussen een lineaire en een circulaire uitvoering.

monorail asrs
Monorail

Expertise van COSTO in de praktijk

Wat klanten over ons zeggen

Cases

Gerealiseerde projecten

We zijn erg trots op onze gerealiseerde projecten! Kijk hier voor een aantal van onze referentieprojecten.

Case Smyths toys

Focus op schaalbaarheid, voorraad optimalisatie en het reduceren van de benodigde m2 zorgden voor het samenvoegen van retail en e-commerce in één magazijn bij Smyths Toys in Walsrode, Duitsland.
De slimme toepassing en samenwerking van WMS, ERP & hardware maakte dit mogelijk.

Case Logistieke dienstverlener

Dubbelslag in efficiëntie Orderverzamelen en crossdocking over dezelfde sorter bij een logistieke dienstverlener. De uitdaging DIY-branche flexibel bedienen: Slimmer crossdocken door een logistieke dienstverlener, Willebroek (BE) Met een ruimtebesparing van meer dan 50%, een forse foutreductie in het proces en een efficiëntieverbetering in het orderverzamelen is deze logistieke dienstverlener klaar voor verdere groei. Voor een…

Opdrachtgevers

Slimme praktische oplossingen om het intralogistieke proces te verbeteren.