Advies voor jouw automatiseringsvraagstuk?

Spreek een consultant

Plateauliften: De oplossing voor een compacte en efficiënte opslag

Een plateaulift of platformlift maakt een compacte en efficiënte opslag van goederen mogelijk. De goederen worden letterlijk aan de orderpicker gepresenteerd door een plateaulift of magazijnlift. Transport- en wachttijden blijven door een goederenlift in het magazijn beperkt tot een minimum, waardoor pickprestaties verbeteren en een hoge productiviteit gegarandeerd is.

Plateaulift leanlift
Plateauliften

De voordelen van platformliften

  • Hoge pickprestaties
  • Gesloten en veilige opslag
  • Compact en hoge opslagdichtheid
  • Minimale transport- en wachttijden
  • Integratie met WMS mogelijk

Businesscase voor uw automatiseringsvraagstuk?

Spreek een consultant

Hoe werkt een plateaulift?

Een plateaulift wordt ingezet voor een veilige opslag van vaak kleinere artikelen. Wij integreren de plateauliften van Hänel. De plateaulift goederen liggen opgeslagen in een gesloten kast; meestal in bakken die verdeeld zijn over meerdere lades. Het benodigde vloeroppervlak is minimaal. De lades met de benodigde artikelen worden met behulp van een lift 1-voor-1 aan de orderpicker gepresenteerd.
Loop-, transport- en wachttijden zijn tot een minimum beperkt, en de orderpicker kan zich volledig concentreren op het verzamelen van de juiste artikelen. In combinatie met bijvoorbeeld pick-to-light kan de picklocatie op de lade worden aangegeven en worden pickprestaties verder verbeterd.

Fotocredits: Hänel Storage Systems

Plateaulift leanlift
Plateauliften

Expertise van COSTO in de praktijk

Wat klanten over ons zeggen

Expertise van COSTO Intralogistics in de praktijk

Gerealiseerde projecten

Van e-commerce, logistieke dienstverlening tot productie, industrie en coldstorage. We zijn ontzettend trots op onze gerealiseerde projecten! Graag delen we hier een aantal van onze referentieprojecten.

References

Slimme praktische oplossingen om het intralogistieke proces te verbeteren.