Advies voor jouw automatiseringsvraagstuk?

Spreek een consultant

Voor de meest uiteenlopende taken

Robots zijn niet meer weg te denken uit het magazijn. Ze worden ingezet voor de meest uiteenlopende, vaak repetitieve, taken. Met name goods-to-person orderpicking robots worden veel ingezet vanwege de vele voordelen die deze robots bieden.

Orderpicking robot
Orderpicking robot

De voordelen van orderpicking robots

  • Hoge productiviteit – meer dan 500 picks per uur
  • Forse verhoging efficiency en optimale ruimtebenutting
  • Loop- en zoektijden geëlimineerd
  • Minimale aanpassingen infrastructuur
  • Schaalbaar en flexibel

Businesscase voor uw automatiseringsvraagstuk?

Spreek een consultant

Hoe werkt een orderpicking robot?

Voor het goods-to-person concept worden is de inzet van robots voor orderpicking een inmiddels bewezen oplossing. De oplossing bestaat – naast de robots – uit mobiele stellingen, ergonomische pickstations en de bijbehorende managementsoftware. 

Orders worden vanuit de software naar de robots verstuurd. Deze rijden via op labels gebaseerde route autonoom naar de juiste stelling. De stelling wordt opgetild en naar een pickstation wordt getransporteerd. 

Nadat alle benodigde artikelen zijn gepickt, brengt de robot de mobiele stelling terug naar het opslaggebied, terwijl een andere robot het volgende rek alvast afzet bij het pickstation. 

Hoge pickprestaties, tot wel meer dan 500 picks per uur, zijn het resultaat. Ingebouwde checks voorkomen pickfouten, zodat ook de betrouwbaarheid en de service naar de klant toenemen. Als system integrator maken wij gebruik van robots van Eiratech voor onze projecten.

Afbeeldingen credits: Eiratech Robotics.

Robot for orderpicking
Robot warehouse

Expertise van COSTO in de praktijk

Wat klanten over ons zeggen

Cases

Gerealiseerde projecten

We zijn erg trots op onze gerealiseerde projecten! Kijk hier voor een aantal van onze referentieprojecten.

Case Smyths toys

Focus op schaalbaarheid, voorraad optimalisatie en het reduceren van de benodigde m2 zorgden voor het samenvoegen van retail en e-commerce in één magazijn bij Smyths Toys in Walsrode, Duitsland.
De slimme toepassing en samenwerking van WMS, ERP & hardware maakte dit mogelijk.

Case Logistieke dienstverlener

Dubbelslag in efficiëntie Orderverzamelen en crossdocking over dezelfde sorter bij een logistieke dienstverlener. De uitdaging DIY-branche flexibel bedienen: Slimmer crossdocken door een logistieke dienstverlener, Willebroek (BE) Met een ruimtebesparing van meer dan 50%, een forse foutreductie in het proces en een efficiëntieverbetering in het orderverzamelen is deze logistieke dienstverlener klaar voor verdere groei. Voor een…

Opdrachtgevers

Slimme praktische oplossingen om het intralogistieke proces te verbeteren.