Advies voor jouw automatiseringsvraagstuk?

Spreek een consultant

Introductie warehouse control system

Aansturing van geautomatiseerde systemen

Een efficiënte aansturing van gemechaniseerde en geautomatiseerde material handling systemen is cruciaal voor een feilloos proces. Het warehouse control systeem (WCS) neemt die aansturing – en de monitoring van de verschillende (deel)processen – voor zijn rekening. Zeker in complexe inzetsituaties is een WCS onmisbaar.

sorter conveyor
pick to light

De voordelen van het warehouse control system

  • Efficiënte processen
  • Real time monitoring
  • Optimale systeembenutting
  • Maximaal rendement
  • Eenvoudig aan te passen aan specifieke inzet

Benieuwd hoe een WCS jouw magazijn kan optimaliseren? Neem dan contact met ons op.

Spreek een consultant
Mini load for automatic storage
conveyor header

Hoe werkt een warehouse control system

Een warehouse control system (WCS) is een softwareapplicatie voor het beheer en de besturing van material handling systemen. Het is de schakel tussen het warehouse management systeem (WMS) en intralogistieke systemen op de werkvloer. Het WCS is verantwoordelijk voor een efficiënte en correcte werking van onder meer conveyors, shuttles, pick-to-light systemen, AGV’s en AS/RS systemen. Op basis van vooraf bepaalde gegevens en realtime data stuurt het WCS de verschillende systemen aan. Ook monitort de software continu de prestaties, zodat er snel en adequaat kan worden ingegrepen als dat nodig of wenselijk is. Een optimale benutting van de systemen en een maximaal rendement zijn zo verzekerd.

Expertise van COSTO in de praktijk

Wat klanten over ons zeggen

Cases

Gerealiseerde projecten

We zijn erg trots op onze gerealiseerde projecten! Kijk hier voor een aantal van onze referentieprojecten.

Case Smyths toys

Focus op schaalbaarheid, voorraad optimalisatie en het reduceren van de benodigde m2 zorgden voor het samenvoegen van retail en e-commerce in één magazijn bij Smyths Toys in Walsrode, Duitsland.
De slimme toepassing en samenwerking van WMS, ERP & hardware maakte dit mogelijk.

Case Logistieke dienstverlener

Dubbelslag in efficiëntie Orderverzamelen en crossdocking over dezelfde sorter bij een logistieke dienstverlener. De uitdaging DIY-branche flexibel bedienen: Slimmer crossdocken door een logistieke dienstverlener, Willebroek (BE) Met een ruimtebesparing van meer dan 50%, een forse foutreductie in het proces en een efficiëntieverbetering in het orderverzamelen is deze logistieke dienstverlener klaar voor verdere groei. Voor een…

Opdrachtgevers

Logo coldservice
Logo Hillfresh
Logo bouw
Logo Kobout
Logo huijbregts
Logo Costo

Slimme praktische oplossingen om het intralogistieke proces te verbeteren.